spot_img

Takole se rojevajo novi olimpijci

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pri osnovni šoli v Hočah je danes potekala mini olimpijada na kateri so mladi lahko spoznali različne športne discipline, se družili z vrhunskimi športniki in kvalitetno preživeli prosti čas. Druženje na zraku je dobro za razvoj otroka, so ugotavljali sodelujoči in izrazili upanje, da bi kateri od mladih udeležencev mini olimpijade nekega dne nastopil tudi na največjem športnem dogodku na svetu.

Mini olimpijada v Hočah se je začela natančno tako, kot se začenjajo prave Olimpijske igre. S prihodom olimpijske bakle in zaprisego športnikov. Mini olimpijada je projekt, ki ga v Sloveniji vodi Olimpijski komite Slovenije.

Otroci so se lahko preizkusili v različnih športnih disciplinah in tako odkrili tisto, ki jim je najbolj blizu. Da otroci spadajo na igrišča in v telovadnice, ne pa pred računalnike, so bili enotni vsi, ki so sodelovali pri dogodku.

Dolgi meseci pandemije so pustili posledice. Motorični razvoj otrok je bil omejen, zato so takšni dogodki, kjer mlade znova učimo gibanja še kako pomembni. Otroci se učijo tudi z vzori. Zato je dobro če jih h gibanju spodbujajo tudi vrhunski športni asi, ki so jih mladi sicer lahko spremljali le preko televizijskih zaslonov.

Filip Flisar, Sašo Kragelj in Metka Lobnik so zagotovo športniki, ki jih mladi v Hočah dobro poznajo. Tudi zato ne gre izključiti, da se med mnogimi mini olimpijci skrivajo tudi bodoči olimpijski šampioni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img