Ta vikend smuka “do doline”

0
131

Na Mariborskem Pohorju bo od sobote naprej, pa do nadalnjega možna smuka do doline. Ob odprtju bo na Snežnem stadionu 30 – 40 centimetrov debela snežna podlaga, sedežnica Radvanje pa bo obratovala čez vikend v času dnevne smuke.

Na Pohorju pa s to soboto uvajajo še eno novost – posebne vozovnice za turne smučarje. Vozovnica za turno smiko na Arehu, na progi Pisker bo stala 5 evrov in bo vključevala prevoz s sedežnico Pisker. Vozovnica za turno smuko na Mariborskem pohorju bo stala 15 evrov in bo omogočala prevoz s katerokoli delujočo napravo. Ker pa širina pripravljenih prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. Ko bodo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo hoja navkeber mogoča tudi na mariborskem delu.

V prihodnjih dneh pa bo zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden tudi poostren nadzor nad spoštovanjem Zakona o varnosti na smučiščih. Poostren nadzor bo tudi v času, ko so smučišča zaprta.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here