spot_img

Svetniki so se z revizijskim poročilom seznanili za zaprtimi vrati

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Skoraj tri mesece je minilo od zadnje seje mestnega sveta Mestne občine Maribor. Včerajšnja izredna seja, je zaradi epidemije novega koronavirusa izjemoma potekala v Lutkovnem gledališču Maribor. Že na začetku seje je bila umaknjena točka dnevnega reda potrditve višje cene ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave, saj bodo zadevo še enkrat preučili in jo najverjetneje uvrstili na naslednjo sejo. Na dnevnem redu pa se je tokrat znašla tudi sortirnica podjetja Snaga.

Revizijsko poročilo o investiciji v sortirnico odpadkov so kljub prvotnemu nasprotovanju in glasovanju, naj bo obravnava odprta za javnost, obravnavali za zaprtimi vrati. Svetnik Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič se z odločitvijo ni strinjal in je napovedal, da bo sejo v živo predvajal na socialnih omrežjih. Ker je zavrnil zahtevo, da računalnik preda strokovni službi mestnega sveta, je župan predlagal, da mora sejo zapustiti, kar so preostali svetniki z glasovanjem tudi potrdili. Mestni svetniki so se tako za zaprtimi vrati seznanili s poročilom.

Po besedah župana Arsenoviča so bile že v sredo v zadevi sortirnice podane tudi že kazenske ovadbe.
Javna razsvetljava v Mariboru je zastarela. V okviru javno-zasebnega partnerstva bo zasebni partner posodobil omrežje javne razsvetljave na območju Mestne občine Maribor, tako da bo zamenjal obstoječe svetilke in s tem zagotovil energetsko učinkovitost razsvetljave.

18. junija bodo volitve za nadomestnega člana državnega sveta.O kandidatu Mestne občine Maribor so včeraj na tajnem glasovanju odločali mestni svetniki., izbirali so lahko med 5 kandidati. Maticu Matjašiču iz Liste mladih. Povezujemo niso namenili nobenega glasu, Drago Naveršnik iz SD je prejel 2, Milan Lukič, kandidat SMC je prejel 4 glasove, Josip Rotar iz Liste kolesarjev in peščev je podpro 12 svetnikov, največ, 22 glasov pa je prejel Željko Vogrin.

Na dnevnem redu seje je bila tudi seznanitev z aktivnostmi javne gasilske službe Maribor ob požaru na odlagališču odpadne embalaže v podjetju Surovina. Mestni svet je na osnovi poročila ocenil, da požarna varnost v obratu, kjer je zagorelo že večkrat, ni ustrezna, zato je Surovino pozval, da to nemudoma zagotovi in tudi ustrezno poskrbi za zmanjšanje količine odpadkov na isti lokaciji.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img