spot_img

Svetniki potrdili dvig cen komunalnih storitev

V zadnjem tednu

Na včerajšnji seji ptujskega mestnega sveta so po dolgi razpravi s 16 glasovi za, petimi proti in štirimi vzdržanimi vendarle potrdili dvig cen komunalnih storitev, ki ga je predlagalo Komunalno podjetje Ptuj.

V razpravi so sicer svetniki drug za drugim izražali pomisleke glede dviga cen, ki si od začetka mandata kar sledijo.
Kot je pojasnil direktor Komunalnega podjetja Ptuj Janko Širec, v Sloveniji nimamo rešitev za odvoz blata, lahko v prihodnjem letu pričakujemo več kot 50-odstotni dvig cen za prevzem blata. Svetnik NSi Janez Rožmarin je podal predlog, s katerim bi na Ptuju sami upravljali z odvozom.

Veliko polemik se je zbralo tudi okrog sklepa o potrditvi Letnega programa športa v Mestni občini Ptuj za leto 2020. Za šport bodo v letu 2020 namenili več kot milijon evrov, pri tem je za posamezne programe športa predvidenih več kot 650 tisoč evrov, za program investicij na področju športa pa skoraj pol milijona. Športna zveza je potrdila sklep, svetniki pa so izrazili številne dvome.

Soglasno so sprejeli letni program dejavnosti gospodarskih javnih služb, pa letni program kulturnih dejavnosti in Načrta ravnanja z nepremičninami. Naslednja seja bo v drugi polovici februarja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel