spot_img

Svečina v pričakovanju 39. kmečkega praznika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V kraju Svečina v občini Kungota bo ta vikend potekal že 39. kmečki praznik, letos sicer zaradi zaostrenih epidemioloških razmer malo drugače. Organizatorji in lokalna skupnost pa kljub temu izražajo zadovoljstvo, da bo dogajanje sploh izpeljano. Ob tem pa že snujejo načrte za naslednje leto, ko bo potekala jubilejna 40. izvedba kmečkega praznika.

V občini Kungota, natančneje v kraju Svečina so že v pričakovanju 39. kmečkega praznika, gre za tradicionalen dogodek v mesecu septembru, ki je lani zaradi epidemije odpadel, letos pa bo zaradi še vedno veljavnih ukrepov potekal v nekoliko okrnjeni obliki.

Glavnina dogajanja pa bo potekala v nedeljo 26. septembra pred Svečinskim gradom, program pa bo trajal med 9:30 in 13 uro.

Odziv lokalnega prebivalstva je bil v preteklih letih izjemen, letos pa glede na zaostreno epidemiološko sliko ni pričakovati t.i. velike veselice, v pravem pomenu besede.

Organizatorji pa ob tem že snujejo načrte za jubilejni 40. izvedbo kmečkega praznika naslednje leto, ko se bo verjetno zbralo veliko več ljudi kot letos, ob tem pa bo program tudi neprimerno obsežnejši.

Zaradi preprečevanja širjenja virusa covida-19 je obisk prireditve možen le ob izpolnjevanju pogoja PCT.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img