spot_img

Svečana otvoritev prenovljene ceste

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Stanovalci občine Kungota so na območju Čajžiča asfaltirano cesto čakali več kot 20 let. Zato je ob otvoritvi ceste veliko zadovoljstvo izrazila županja občine Kungota Tamara Šnofl, ki je tudi veliko pripomogla k uresničitvi investicije.

Cesta bo prinesla veliko pozitivnih učinkov na same stanovalce, poleg tega pa bo dovozna pot za intervencijska vozila veliko bolj dostopna in varna, v zimskem času pa bodo pristojni imeli manj dela oz. stroškov z vzdrževanjem do sedaj makadamske ceste.

Z gradbenega vidika je bilo asfaltiranje ceste težko izvedljivo, predvsem zaradi hribovitega terena, ki v večini prekriva celotno občino Kungota.

Investicijo, ki znaša dobrih 300,000 evrov je finančno v celoti pokrila občina, ki je izkoristila trenutno ugodne cene gradbenega materiala na trgu. Vseeno pa vladajoče v prihodnosti v občini Kungota na področju asfaltiranja cest čaka še kar nekaj dela.

Asfaltirane ceste so v današnjem času nekaj samoumevnega, v občini z tako nizkim številom prebivalcev in razpoložljivim proračunom, kot je Kungota, pa je takšna pridobitev neprecenljiva, predvsem z vidika zagotavljanja varnosti prav vseh udeležencev cestnega prometa.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img