spot_img

Suburbanizacija zajela tudi občino Duplek

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Duplek se v zadnjih letih sooča s sorazmerno visoko rastjo prebivalstva. Z izboljšanjem demografske slike pa se pojavljajo tudi dodatne obveznosti, predvsem v smislu zagotovitve dodatnih nepremičninskih kapacitet. Na občini zato že pripravljajo občinski podrobni prostorski načrt za izgradnjo stanovanjskega naselja v Spodnjem Dupleku, med tem ko je OPN za izgradnjo doma za starostnike in stanovanjskega stolpiča bil sprejet že v letošnjem letu.

V občini Duplek v zadnjih letih beležijo prirast prebivalstva, zlasti v Spodnjem Dupleku, kjer se zaradi tega srečujejo z prostorsko stisko v vrtcu. Covid kriza je sicer po podatkih občine nekoliko ustavila rast prebivalstva, a je pričakovati nadaljnjo rast natalitete. Zato se že pojavljajo potrebe po realizaciji novogradenj, predvsem v luči sprejetega občinskega prostorskega načrta.

Po zagotovilih župana Mitje Horvata imajo v Dupleku nekaj potencialno zazidljivih površin, za kar že pripravljajo ustrezno projektno dokumentacijo. V kolikor bodo uspešni pri pridobivanju strateškega partnerja, bi lahko izgradili prepotrebne dodatne nepremičnine, kot odgovor na povečanje števila prebivalstva.

V sklopu t.i. območja Centra 2 občina načrtuje izgradnjo Doma za starostnike z 60 posteljami, poleg tega pa se pojavljajo ideje o vzpostavitvi dodatnega stanovanjskega stolpiča v neposredni bližini trgovine Jager, lekarne in zdravstvene postaje. Na občini si sicer želijo več individualnih gradenj v gosto naseljenih območij, saj so večji bloki, predvsem v smislu obveze po subvencioniranju tržnih najemnin veliko breme občine.

Občinski prostorski načrt občine Duplek zajema strokovne podlage za poselitev območja v naselju Spodnjega Dupleka, v neposredni bližini Športne dvorane in izgradnja manjšega stanovanjskega bloka v Zgornjem Dupleku.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img