spot_img

Suburbanizacija zajela tudi občino Duplek

V zadnjem tednu

Občina Duplek se v zadnjih letih sooča s sorazmerno visoko rastjo prebivalstva. Z izboljšanjem demografske slike pa se pojavljajo tudi dodatne obveznosti, predvsem v smislu zagotovitve dodatnih nepremičninskih kapacitet. Na občini zato že pripravljajo občinski podrobni prostorski načrt za izgradnjo stanovanjskega naselja v Spodnjem Dupleku, med tem ko je OPN za izgradnjo doma za starostnike in stanovanjskega stolpiča bil sprejet že v letošnjem letu.

V občini Duplek v zadnjih letih beležijo prirast prebivalstva, zlasti v Spodnjem Dupleku, kjer se zaradi tega srečujejo z prostorsko stisko v vrtcu. Covid kriza je sicer po podatkih občine nekoliko ustavila rast prebivalstva, a je pričakovati nadaljnjo rast natalitete. Zato se že pojavljajo potrebe po realizaciji novogradenj, predvsem v luči sprejetega občinskega prostorskega načrta.

Po zagotovilih župana Mitje Horvata imajo v Dupleku nekaj potencialno zazidljivih površin, za kar že pripravljajo ustrezno projektno dokumentacijo. V kolikor bodo uspešni pri pridobivanju strateškega partnerja, bi lahko izgradili prepotrebne dodatne nepremičnine, kot odgovor na povečanje števila prebivalstva.

V sklopu t.i. območja Centra 2 občina načrtuje izgradnjo Doma za starostnike z 60 posteljami, poleg tega pa se pojavljajo ideje o vzpostavitvi dodatnega stanovanjskega stolpiča v neposredni bližini trgovine Jager, lekarne in zdravstvene postaje. Na občini si sicer želijo več individualnih gradenj v gosto naseljenih območij, saj so večji bloki, predvsem v smislu obveze po subvencioniranju tržnih najemnin veliko breme občine.

Občinski prostorski načrt občine Duplek zajema strokovne podlage za poselitev območja v naselju Spodnjega Dupleka, v neposredni bližini Športne dvorane in izgradnja manjšega stanovanjskega bloka v Zgornjem Dupleku.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:24

Zakaj v Slovenski Bistrici plačujejo štirikrat manj za odvoz odpadnega blata?

Odlaganje komunalnega blata na odlagališčih je v Evropi prepovedano že nekaj Iet. Proizvajalci zato iščejo nove možnosti predelave, ki...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel