Tudi letos v sodelovanju Študentske organizacije univerze v Mariboru, Območnega združenja Rdečega križa Maribor in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor poteka krvodajalska akcija “Častim pol litra”, ki študente poziva k darovanju krvi. Študentje, ki so današnjo krvodajalsko akcijo zamudili, lahko svojega pol litra častijo še v četrtek.

Študenti Univerze v Mariboru se krvodajalskih akcij v različnih oblikah udeležujejo že dve desetletji, akcija “Častim pol litra” pa je v zadnjih letih postala zelo priljubljena in s tem tudi množično obiskana. Zaradi epidemiološkega stanja tudi letos krvodajalska akcija poteka v okrnjeni obliki, saj zaradi številnih protikoronskih ukrepov akcije ni mogoče organizirati tako kot pred leti. A namen akcije ostaja enak.

Študentje so kri lahko darovali danes med 7.30 in 13.uro, v tem času bo darovanje krvi v prostorih medicinske fakultete možno tudi v četrtek 8.aprila. Organizatorji letošnje krvodajalske akcije bodo hvaležni vsakemu študentu, ki se bo akcije udeležil.
Cilj odmevne krvodajalske akcije je tudi pridobivanje novih krvodajalcev, ki bodo s tem plemenitim dejanjem nadaljevali tudi takrat, ko bodo zapustili študentske klopi.

Zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni morajo krvodajalci svoj prihod obvezno potrditi in se dogovoriti o uri prihoda na telefonskih številkah Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj