spot_img

Študenti opozarjajo na stisko

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Študentsko delo je v drugi polovici marca in v aprilu upadlo za polovico in le počasi raste. “Tako je bil celoten trg študentskega dela v maju še vedno za okoli 40 odstotkov, v juniju pa za 30 odstotkov nižji od lani. Problem pa predstavlja v večini primerov nezmožnost kvalitetnega študija na daljavo.

Študenti, ki bivajo pri zasebnikih, niso bili deležni državne pomoči, prav tako ne študenti, ki za bivanje v študentskih domovih ne dobijo subvencije

Poleg tega študentje predlagajo reformo Zoisovega štipendiranja, brezplačno uporabo javnega potniškega prometa za študente, enako kot to velja za upokojence, rehabilitacijo redne profesure in uvedbo enotne študentske izkaznice.

Koronavirus pa je vplival tudi na psihično stanje študentov. Nekateri med njimi so se znašli v takšnih ali drugačnih stiskah, ki so po navadi širši javnosti prikrite. Prav zato pa ŠOUM organizira svetovalnice, kjer se študentje lahko zatečejo po pomoč.

Stanje študentov v Sloveniji je negotovo, zato ŠOS 29. objavila poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom, ki so jih ukrepi za zajezitev epidemije najbolj prizadeli. V skladu za pomoč pa se je do sedaj nabralo skoraj 30.000 evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img