Strokovno delo na daljavo

Predstavniki ministrstva šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje še niso našli rešitve za šolanje otrok s posebnimi potrebami. Medtem ko nacionalni inštitut še vedno priporoča omejevanje stikov, pa pri tovrstnem izobraževanju še vedno sodelujejo specialisti, ki se gibljejo med različnimi šolami in zavodi.

V času poostrenih ukrepov zaradi epidemije koronavirusa so v Centru za sluh in govor svoje delo popolnoma prilagodili izrednim razmeram.

Na NIJZ še vedno priporočajo omejevanje stikov v čim bolj zaprtih skupinah, ki se čim manj družijo med seboj, saj je le tako v šolah za vpletene zagotovljeno varno okolje.

V sklopu organizacijske enote Osnovna šola in vrtec centra za sluh izvajajo tudi mobilno službo. Mobilni učitelji nudijo dodatno strokovno pomoč pri premagovanju ovir in primanjkljajev. Trenutno imajo 250 otrok na 120 različnih zavodih severo-vzhodne regije.
Kljub izrednim razmeram pa so se trudili, da z drugačnim načinom dela ne bi škodili otrokom in jim onemogočili napredek.
Delna sprostitev ukrepa, kot je dovoljeno delo za učitelje, ki šole ne menjajo, bi po mnenju ministrstva za šolstvo pomenila tako delo na šoli kot od doma, a takšna odločitev ne bi bila za vse otroke enaka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj