spot_img

Strategija privabljanja turistov z avtodomi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je v zadnjih letih nekaj sredstev namenila k izboljšanju infrastrukture za avtodome. V mestu je trenutno pet lokacij, ki uporabnikom omogočajo nastanitev z avtodomi, a to po mnenju mestnega svetnika Bernarda Memona ni dovolj. Predlaga namreč, da je potrebno poleg parkirišča zagotavljati tudi ostalo camping infrastrukturo, kot sta priklopa na elektriko in vodo.

Na eni izmed minulih sej mestnega sveta MOM je mestni svetnik Bernard Memon postavil vprašanje v zvezi z strategijo in načrti MOM na področju privabljanja turistov z avtodomi. Zanimala ga je predvsem dostopnost tovrstnih storitev v mestu, glede na odzive občine pa le-teh nikakor ni na pretek.

Pomembno je, da se v sklopu tega zagotovi celotna oskrba za avtodome, oz. lokacije niso namenjene zgolj za njihovo parkiranje.  Povedano drugače, mesto bi potrebovalo še kakšen dodatno lokacijo po vzoru Camping Centra Kekec ob vznožju mariborskega Pohorja.

Memon sicer ni zadovoljen z končno realizacijo, ob tem je pohvalil nekdanjega župana Andreja Fištravca, ki je prisluhnil željam po ureditvi infrastrukture za avtodome, vendar v premajhni meri, gre namreč za velik potrencial, ki ga razvite države že s pridom izkoriščajo.

Na mariborski občini so pojasnili, da Zavod za turizem Maribor zagotavlja pet parkirišč za avtodome in sicer v neposredni bližini Glavne avtobusne postaje, v sklopu Camping centra Kekec pod Pohorjem, v Drava centru na Limbuškem nabrežju, v Koblarjevem zalivu in na parkirišču na Železniški postaji. V bodoče pa se predvideva širitev storitev tudi na druge lokacije.

Parkirišča za avtodome so sicer vključena v Strategijo trajnostnega razvoja trženja turistične destinacije Maribor za obdobje 2022-2027, ki jo pripravlja Regionalna razvojna agencija za Podravje. Dodatna parkirišča pa so predvidena še pod Pohorjem po vzoru Camping Centra Kekec in na območju v prihodnje vzpostavljenega Železniškega trikotnika.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img