spot_img

Stojan Auer:”Arsenovič je šef gostilne, vsi ostali pa smo njegovi »kelneri«”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V mestni občini Maribor je na področju energetike razburljivo, kot še nikoli. Po odstavitvi dolgoletnega direktorja Alana Perca se krešejo mnenja o najbolj učinkoviti rešitvi za nastalo situacijo. Mestna oblast bi energetsko krizo reševala z obročnim odplačevanjem položnic v poletnih mesec, s čimer se v opoziciji mestnega sveta ne strinjajo. Še več, zahtevajo sklic izredne seje na temo energetskih vavčerjev, katero je župan naknadno tudi sklical za 7. December.

Agoniji na področju mariborske Energetike, kar ni videti konca. Opozicija mestnega sveta opozarja na domnevne nepravilnosti pri odstavitvi dolgoletnega direktorja Energetike Maribor Alana Perca. Slednji je v očeh aktualne mestne oblasti t.i. grešni kozel za znatno povišanje cen položnic za ogrevanje, ki veljajo za trenutno najvišje v državi. Pa je temu res tako?

Perc je sicer zatrdil, da si je prizadeval položnice znižati za približno 30-40 odstotkov, a se s tem predlogom župan Saša Arsenovič ni strinjal. Zato se poraja vprašanje zakaj ni bila izbrana ugodnejša rešitev za odjemalce?

Župan je sicer v torek povabil vse svetniške skupine na sestanek o alarmantnem stanju na področju Energetike. Ključnega akterja Perca pa tam ni bilo, saj so mu prisotnost na sestanku vodilni na občini preprečili. V Listi za pravičnost in razvoj se zato sprašujejo kakšno je dejansko ozadje celotnega dogajanja.

Celotna opozicija mestnega sveta si je enotna, da bi se morala sklicati izredna seja, na kateri bi bili prisotni vsi deležniki. Šele potem bi bilo po njihovo relevantno sprejemati nadaljnje ukrepe. Ena izmed rešitev bi naj bili tudi t.i. energetski vavčerji.

Župan se je na očitke že odzval s sklicem izredne seje na temo energetski vavčer v Mariboru. Arsenovič ob tem predlaga da Mestna občina Maribor vsem gospodinjstvom subvencionira položnico za ogrevanje družbe Energetike Maribor za mesec november in december v višini 30 odstotkov. V LPR pa takšnemu predlogu odločno nasprotujejo, saj gre po njihovi oceni za nedovoljeno državno pomoč, prejemnikom subvencij bo namreč grozilo dejstvo, da bodo morali denar vrniti. Zato predlagajo subvencijo vsem gospodinjstvom v mestni občini Maribor v višini 100 evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img