Nadškofijska karitas Maribor je preko svojih programov pomoči letos pomagala 1573 otrokom, večinoma s plačilom šolske prehrane, šole v naravi, letovanj ter nakupom šolskih potrebščin. Letos beležijo porast prosilcev, predvsem v drugem valu epidemije se je nanje obrnilo 15-odstotkov več ljudi kot leto pred tem.

Pandemija lahko letos v revščino potisne dodatnih 115 milijonov ljud po svetu. Zaradi ukrepov za zajezitev virusa “počasi drsijo v revščino” tudi posamezniki v Sloveniji.
Med ekonomsko ogroženimi pojavljajo nekatere skupine, ki so se prej preživljale s svojim delom, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa pa ne smejo delati in počasi drsijo v revščino.

Delo so reorganizirali v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Večino dela opravijo sami, znotraj organizacije, sodelujejo pa tudi s prostovoljci.

Zaradi negotove gospodarske situacije pa beležijo tudi upad donacij. V prazničnem času so se lotili adventne akcije Več luči več upanja, ki bo trajala vse do svečnice. Denar lahko ljudje donirajo preko tekočega računa Nadškofijske karitas Maribor, lahko jim odstopijo 0,5 odstotka dohodnine ali pa pošljejo SMS na številko 1919 s ključno besedo DAR5. Pripravljajo pa tudi druge projekte.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj