Štipendije za športnike

 

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) je v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje znanost in šport ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij objavil javni razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike za novo šolsko oz. študijsko leto. Za štipendije je letos namenjenih 465.000 evrov.

Povprečna višina štipendije za dijaka 176,44 evrov, za študenta pa 261 evrov. Razpis je s potrebnimi obrazci in navodili objavljen na njihovi spletni strani. Rok za oddajo vloge pa je 5. oktober.

Projekt štipendij za športnike in športnice v Sloveniji predstavlja sistemsko podporo športnikom, ki se ukvarjajo s tekmovalnim športom in so usmerjeni v doseganje vrhunskih športnih rezultatov. Kot so poudarili na ministrstvu za izobraževanje je glavni cilj projekta zagotoviti mladim športnikom dodaten vir mesečnega dohodka, z namenom dodatne motivacije za doseganje vrhunskih športnih rezultatov in pridobitev izobrazbe ter na splošno z dobrim zgledom postaviti življenjske stebre za vsakega posameznika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj