spot_img

Število otrok v vrtcu strmo narašča

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

S prvim oktobrom so začele veljati nove cene v markovskem vrtcu. Občinski svetniki so brez izrečenih pomislekov potrdili šest- oziroma sedemodstotno povišanje cen vrtčevskih programov. Podražitev pomeni, da so vrtčevski programi za okrog 20 evrov dražji kot v sosednji občini Gorišnica, pa tudi starši videmskih otrok v drugem starostnem obdobju plačujejo manj kot Markovčani. A kljub temu število vpisov narašča, saj že nekaj let med letom odpirajo dodaten oddelek.

V markovškem vrtcu so letos praznovali dvajseto obletnico delovanja, v tem času se je število otrok v vrtcu več kot potrojilo. V lanskem letu so vrtčevske kapacitete zapolnili, tako so bili primorani v decembru odpreti še dodaten oddelek.

V Markovcih se število prebivalcev iz leta v leto povečuje. Tako v dolgoročnih načrtih že planirajo dograditev vrtca. In četudi bi gradnje objektov napolnile vseh 10 oddelkov, bi za zdaj lahko zagotovili še 11 oddelek.

Da bi se vse več mladih priseljevalo pa so v vsaki vasi poleg kulturnega ali gasilskega doma omogočili tudi aktivnosti na prostem.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img