Številni projekt za razvoj občine

0
39

Občina Podlehnik je pred dnevi dobila odobrena finančna sredstva za sanacijo številnih plazov. Ta haloška občina pa sodeluje tudi pri drugih pomembnih državnih in tudi evropskih projektih, ki bodo, po besedah župana Sebastiana Toplaka, ključni za razvoj ene večjih občin v Sloveniji.

V občini Podlehnik je bil že v letu 2019 sprejet občinski proračun za leto 2021. Iztekajoče se leto pa je bilo v praktično vseh vidikih veliko drugačno od pričakovanj. Vseeno pa so skoraj vse zastavljene investicije tudi izpeljali, zato na občini v prihodnost zrejo z optimizmom.

Občina Podlehnik se je torej lani odločila za sprejetje občinskega proračuna za dve leti v naprej. V vmesnem času pa je na številnih področjih prišlo do novih pobud in vprašanj svetnikov, zato bo verjetno potrebno izpeljati vsaj rebalans proračuna za prihodnje leto.
Energetska sanacija predstavlja velik finančen zalogaj, zato je tudi odločitev o partnerstvu v projektu strateško naravnana.

Investicijo medgeneracijskega centra župan občine Podlehnik Sebastian Toplak ocenjuje, kot zelo pomembno za nadaljnji razvoj tamkajšnje lokalne skupnosti.

Občina Podlehnik se torej v zadnjih letih razvija v pozitivno smer, kljub razpršeni poselitvi in posledično težjem izvajanju gradbenih del v odročnih območjih. Za razvoj in prepoznavnost občine pa veliko pripomore tudi MMP Gruškovje, ki predstavlja pomembno strateško točko med Slovenijo in Hrvaško.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here