spot_img

Številne nejasnosti pri samotestiranju šolarjev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek se bo v slovenskih izobraževalnih ustanovah začelo obvezno samotestiranje učencev, dijakov in študentov, glede na včerajšnji odziv ravnateljev pa je celovita izvedba tega zaščitnega ukrepa v šolah zelo dvomljiva. Vse preveč je ugibanj, kdo in kako bodo to izvajali, dodatne nejasnosti pa so pri vodenju ustreznih evidenc.

Včeraj dopoldne so imeli ravnatelji osnovnih in srednjih šol srečanja s predstavniki ministrstva za izobraževanje in ministrstva za zdravje glede novih ukrepov v šolah. Od prihodnjega tedna bo namreč obvezno trikrat tedensko samotestiranje učencev in dijakov v prostorih šol, obvezne pa bodo tudi kirurške maske ali maske FFP2.

Že v preteklosti je Fajt dobil poziv pred tožbo s strani odvetnice staršev dijaka, ki ni želel upoštevati navodil, vezanih na zaščito pred okužbami s koronavirusom.

Ker pa srednja šola ni obvezna bodo ob morebitnih kršitvah predpisov za zajezitev koronavirusa predlagali drugačne opcije pouka.

Ker nimajo velikega prostora, v katerem bi lahko vse dijake naenkrat testirali razmišljajo, da bi jih testirali v matičnih učilnicah.

A kljub temu so nekateri učitelji imeli pomisleke. Navkljub vsem pritiskom Fajt pozdravlja odločitev vlade, da pouk ostane v šolah .Na včerajšnjem sestanku so ravnatelji izpostavili številne dvoumne nejasnosti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img