spot_img

Številne nejasnosti pri samotestiranju šolarjev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek se bo v slovenskih izobraževalnih ustanovah začelo obvezno samotestiranje učencev, dijakov in študentov, glede na včerajšnji odziv ravnateljev pa je celovita izvedba tega zaščitnega ukrepa v šolah zelo dvomljiva. Vse preveč je ugibanj, kdo in kako bodo to izvajali, dodatne nejasnosti pa so pri vodenju ustreznih evidenc.

Včeraj dopoldne so imeli ravnatelji osnovnih in srednjih šol srečanja s predstavniki ministrstva za izobraževanje in ministrstva za zdravje glede novih ukrepov v šolah. Od prihodnjega tedna bo namreč obvezno trikrat tedensko samotestiranje učencev in dijakov v prostorih šol, obvezne pa bodo tudi kirurške maske ali maske FFP2.

Že v preteklosti je Fajt dobil poziv pred tožbo s strani odvetnice staršev dijaka, ki ni želel upoštevati navodil, vezanih na zaščito pred okužbami s koronavirusom.

Ker pa srednja šola ni obvezna bodo ob morebitnih kršitvah predpisov za zajezitev koronavirusa predlagali drugačne opcije pouka.

Ker nimajo velikega prostora, v katerem bi lahko vse dijake naenkrat testirali razmišljajo, da bi jih testirali v matičnih učilnicah.

A kljub temu so nekateri učitelji imeli pomisleke. Navkljub vsem pritiskom Fajt pozdravlja odločitev vlade, da pouk ostane v šolah .Na včerajšnjem sestanku so ravnatelji izpostavili številne dvoumne nejasnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img