Sv. Jurij je kraj v Slovenskih goricah, ki se, odkar se je pred 12 leti odcepil od občine Lenart in postal avtonomna občina, naglo razvija na več področjih. Ena izmed teh je tudi priseljevanje, saj je v vmesnem času potreba po dograditvi vrtca postala že nujna. Občinski svetniki danes potrjujejo občinski proračun za leto 2021, pred sejo pa smo se pogovarjali z županom Petrom Škrlcem, ki napoveduje uspešno leto, kljub posledicam zdravstvene krize.

V občini Sv. Jurij so bili na investicijskem področju, kljub pandemiji covida-19, uspešni. Snujejo pa že načrte za prihodnjo šestletno finančno perspektivo, ki bi naj že v roku dveh let predvidevala v Sv. Juriju dograditev obstoječega vrtca, saj je potreba po novih prostorih v zadnjih 12 letih izredno narasla.

V prihodnji finančni perspektivi pa ne načrtujejo le projektov lokalne ravni, ampak se nadejajo tudi investitorjev oz. državnih ter evropskih sredstev.

Občina tudi sodeluje pri večjem regijskem projektu Kolesarke, pri katerem je v zadnjem času prišlo do številnih problematik, glede financiranja, a so na občini glede te ideje o povezavi kolesarskih poti v Slovenskih goricah optimistični.

Občinski svetniki pa danes v Sv. Juriju zasedajo na redni seji, kjer poteka drugo branje proračuna za leto 2021, pričakovanja pred sejo je z optimističnimi napovedmi podkrepil župan Peter Škrlec.

Gledano z geografskega vidika zavzema Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah skrajni vzhodni del zahodnih Slovenskih goric. Jurovski Dol v širšem obsegu leži na obrobju Pesniške doline, med rekama Pesnico in Ščavnico.. Je demografsko manj razvito območje, saj je delež starejšega kmečkega prebivalstva več kot 30%, a se ta v zadnjih letih izboljšuje, saj se na obrobje mesta preseljuje mlajša generacija, ki hodi na delovno v mesto v urbanizirana območja, živi pa na obrobju večjih krajev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj