spot_img

Številna nujna obnovitvena dela

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na Ptuju imajo v tamkajšnjem vrtcu kar 11 organizacijskih enot. Ker gre za vrtec s 77-letno tradicijo je veliko med njimi dotrajanih in nujno potrebujejo sanacijo. Sredstva za investicije in investicijska vlaganja ne smejo bremeniti cen programov in jih v skladu z veljavno zakonodajo izven cen programov zagotavlja občina ustanoviteljica.

Veliko enot so energetsko sanirali že v preteklosti, a takrat ustanoviteljica vrtca, torej Mestna občina Ptuj, ni zagotovila sredstva za ostala obnovitvena dela.

V skladu s prioritetami za zajezitev koronavirusa je nujno tudi prezračevanje, a na Ptuju imajo samo v enem vrtcu vzpostavljen ustrezen prezračevalni sistem, v ostalih pa so prisiljeni improvizirati.

Spomnimo, da je vlada Republike Slovenije sprejela sklep o dodatnih 73 milijonih evrov za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole v proračunskem obdobju 2021–2024. Uspešne so bile številne občine v Slovenskih Goricah. Tako je osnovna šola Lenart za širitev tako imenovane zgornje šole dobila 1,8 milijona evrov, osnovna šola Benedikt nekaj manj kot 450.000 evrov, Sveta Trojica za izgradnjo novega vrtca več kot 1,170.000 evrov; Sveta

Ana za širitev vrtca skoraj 200 tisočakov za in Sveti Jurij v Slovenskih goricah prav tako za širitev vrtca več kot 700.000 evrov. Na Ptuju za sredstva niso niti zaprosili. Ključna investicija letošnjega leta je sanacija enote Narcisa, kamor naj bi se preselila tudi uprava. Predolgo že odlašajo tudi s selitvijo centralne kuhinje. V preteklosti so imeli številne načrte, ki pa jih niso udejanjili.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img