Številčen čarovniški pohod v maskah

0
382

V občini Kungota, natančneje v kraju Svečina je poteka že 9. izvedba Vinotur čarovniškega pohoda. Pohodniki so se zbrali pri nogometnem igrišču v Svečini in se podali po dveh poteh vse do sosednje Avstrije. Organizatorji so bili z udeležbo precej zadovoljni, predvsem v luči zaostrujočih se epidemioloških razmer. Za naslednje leto pa ob jubilejni 10. Izvedbi čarovniškega pohoda pripravljajo tudi določene novosti.

V Svečini v občini Kungota je potekal že 9. Vinotur čarovniški pohod, gre za najbolj obiskan pohod izmed vseh v letu. Na startu pri nogometnem igrišču v Svečini so se pohodniki zbrali in se nato podali na več urni pohod v čarovniških maskah.

Start pohoda je letos potekal po dveh poteh. Prva je vodila do prve postaja na kmetiji Vino Kušter in nadaljevala do ostalih vinskih poti. Na koncu pa so prispeli tudi do vinogradništva Mukenauer, kjer domuje aktualna svečinska vinska kraljica. Druga pot pa je vodila od Vina Jarc do vinogradniškega muzeja na Keblu, končala pa pri Vinotoču Pliberšek.

Na 9. Vinotur čarovniškem pohodu se je zbralo nekaj sto ljudi, organizatorji so bili zato z udeležbo precej zadovoljni. Poti pohoda pa sta sicer dolgi slabih 10 kilometrov.

Udeleženci so ob prijavi prejeli kartonček za zbiranje žigov na posameznih postajah, ki pa nato ob zaključku pohoda služi kot dokazilo za prehojeno pot. S tem dobijo udeleženci poleg spominske majice še bon za popust pri posameznem vinogradniku ali vstopnino na prihajajoče prireditve. Dogodek je med lokalnim prebivalstvom tako že zelo prepoznan.

V prihodnjem letu bo potekal jubilejni 10. Čarovniški pohod, zato organizatorji že snujejo nove ideje za čim večje presenečenje obiskovalcev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here