spot_img

Stekla je prenova občinske stavbe

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V preteklem tednu je bila podpisana pogodbo o obnovi poslopja, v katerem deluje miklavška občinska uprava. Med prenovo miklavške občinske stavbe bo občinska uprava predvidoma do septembra preseljena v poslovne prostore Doma Krajanov Dravski dvor. Izvajalec je s sanacijskimi deli na poslopju miklavške občinske uprave že pričel.

Stavba v Miklavžu je bila zgrajena pred več desetletji, takrat za potrebe šole. Nato se je stavba dograjevala in urejala za potrebe občinske uprave. Največ posegov bo v pritličju občinske stavbe, ki je najbolj dotrajano.

Spodbudno je, da se zaradi te investicije ne bo zamaknilo letošnje nadaljevanje gradnje kanalizacije v naselju Dravski Dvor, prav tako ne za prihodnje leto načrtovana širitev miklavške osnovne šole.

Vrednost investicije naj bi bila cenejša kot je bilo sprva predvideno, za podoben znesek pa bo po nedavno sprejetem interventnem zakonu višja tudi letošnja povprečnina za miklavško občino.

Od ocenjene investicijske vrednosti je približno 200 tisoč evrov predvidenih za energetsko sanacijo stavbe, pri čemer bo do 78 tisoč evrov sredstev zanjo pridobljenih iz kohezijskih sredstev s strani infrastrukturnega ministrstva.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img