spot_img

Starše: Burna razprava in številni očitki županu Kirbišu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na včerajšnji seji občine Starše so občinski sventiki obravnavali 16 točk dnevnega reda. Seznanili so se s programom dela socialno varstvene storitve pomoč družini, poslovnim poročilom zavoda Osnovna šola Starše in Javnega podjetja gradnje d.o.o. in programom dela nadzornega odbora Občine Starše.

Najbolj burno je bilo pri obravnavi zaključnega računa Občine Starše za leto 2019, kjer so v svetniški skupini SDs podali veliko kritik na račun preudarne porabe denarja s strani župana Kirbiša.

A župan očitke zavrača in namiguje, da gre zgolj za nagajanje občinskih svetnikov.

Svetniki pa so se tudi seznanili s poslovno-finančnim načrtom Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada, ki ga je v imenu zavoda predstavila dirketorica Irena Španinger.

Med drugim so potrdili tudi dvig storitev pogrebnega zavoda za 20 eur, ki pa ne bodo bremenili občanov, ampak bodo sredstva zagotovili iz proračuna. Kot zadnjo so še glasovali za kandidate državne svetnike in odločali o letošnjih občinskih nagrajencih ter prejemnikih priznanj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img