Stari mejni prehod bo dobil novo vsebino

Vlada Republike Slovenije je v pretekli četrtek sprejela sklep, po katerem bo na občino Šentilj brezplačno prenesla del državnega premoženja, ki ga občina potrebuje za dokončno izvedbo načrtovanega projekta Sanacija in obuditev dela opuščenega mejnega prehoda Šentilj.

Vlada in občina sta sicer že maja 2016 sklenili pogodbo o brezplačnem prenosu državnega premoženja, z namenom izvedbe načrtovanega projekta. Občina je pristopila k realizaciji pogodbenih obveznosti in realizirala pretežni del načrtovanega projekta.
Nov objekt je načrtovan v velikosti 540 m2. Ob objektu bo minimalno 7 parkirnih mest ter hortikulturna ureditev okolice z ustrezno javno razsvetljavo in prometno signalizacijo. Nov hostel se bo nahajal tik ob obstoječem Regionalnem turističnem središču, tako da bodo obe stavbi na nek način tudi povezali.

Regionalno turistično središče je občina Šentilj uredila v sklopu projekta “Prebujanje” in s tem pridobila za 85% investicije evropskih nepovratnih sredstev.

Projekt je trenutno v fazi zbiranja vse potrebne dokumentacije. Že pridobitev Regionalno turističnega središča na starem mejnem prehodu se je izkazala za izjemen potencial za krepitev lokalnega turizma. Prav zagotovo pa bo v prihodnje velika turistična pridobitev občine tudi mladinski hotel.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj