Stara trta pod zaščito UNESCA

Mestna občina Maribor je odločena Staro trto kot največjo mariborsko znamenitost v prihodnje še bolj izkoristiti. Trta, ki je zaradi svoje starosti vpisana tudi v Guinnesovo knjigo rekordov mora postati še prepoznavnejša.

Prvi koraki k še večji izpostavitvi več kot štiri stoletja stare trte so se že začeli. Ambicije sežejo še dlje, mariborska Stara trta mora postati del svetovne naravne in kulturne dediščine. Uresničitev te želje ne bo enostavna. Podobni poskusi so v preteklosti klavrno propadli, se pa zato želijo na mariborski občini učiti iz napak predhodnikov.

Maribor, ki je z vinogradništvom in vinarstvom neločljivo povezan, bi lahko svojo nišo iskal tudi v krepitvi vinogradniške zgodbe. Muzej, ki bo domoval na Vojašniški ulici bo dopolnjeval ponudbo Hiše Stare trte na Lentu in predstavljal bogato tradicijo vinogradništva in vinarstva v Mariboru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content