Stara šola bo dobila nov namen

0
179

Danes v Slovenski Bistrici zaseda občinski svet. 9. redno sejo bodo tokrat zaradi ohranjanja primerne razdalje med svetniki opravili v sejni sobi bistriškega Prostovoljnega gasilskega društva. Obravnavali bodo kar 19 točk dnevnega reda, med drugim bodo potrjevali zaključni račun občine za lansko leto in razpravljali o soglasju k ceni socialno varstvene storitve pomoč družini na domu. Osrednja točka pa bo najbrž potrjevanje predinvesticijske zasnove in investicijskega programa za projekta Obnova Dvorane Bistrica in Plezalni center. Predvidevajo pa še številne druge investicije.

V Slovenski Bistrici načrtujejo ustanavljanje številnih con, s pomočjo katerih bi tematsko pozicionirali področja. Za upravno središče je predvidena lokacija stare šole v Vošnjakovi ulici, kamor bi po končanih delih preselili upravno enoto in še nekatere druge državne institucije.

Propadajoča stavba stare šole v Vošnjakovi že vrsto let kliče po obnovi. Rekonstrukcija bo temeljita in v skladu z vsemi smernicami spomeniškega varstva.

Občina se je zato lani odločila za njeno obnovo, denar za to pa bi dobila s prodajo petih zemljišč v industrijski coni. Doslej je prodala že 3 in s tem zaslužila dobrih 1,2 milijona evrov. Za vseh 5 občina predvideva, da bi lahko prejela 2 milijona evrov.
Načrtujejo pa tudi vzpostavitev kulturnega središča, zaokrožitev športni park in zagotovitev prostora za širjenje stanovanjskih sosesk.
Na seji bodo obravnavali tudi obnovo občinskih cest. Ker se je močno pocenil asfalt, morajo narediti rebalans projekta obnove ceste skozi Zgornjo Novo vas. Denar, ki bo tako ostal, pa bodo namenili za obnovo drugih cest. Prav tako bodo zgradili tudi kolesarsko stezo od Slovenske Bistrice proti Makolam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here