spot_img

Sredstva za projekte namenjene starejšim

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov, s katerimi se bodo vzpostavile enote za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in za zagotavljanje začasnih namestitev, za osebe starejše od 65 let. Predvideva se sofinanciranje 30 projektov, 16 v vzhodni kohezijski regiji in predvidoma 14 v zahodni. Višina sofinancerskih sredstev bo dobrih 21 milijonov evrov, od tega je 80% sredstev EU in 20% nacionalnega prispevka iz državnega proračuna.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov za gradnjo ali pridobitev objektov oz. objektov z zemljiščem za namen vzpostavitve enot za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in/ali za zagotavljanje začasnih namestitev, za osebe starejše od 65 let.

V skladu s terminskim načrtom operacije bodo pri merilih za ocenjevanje bolje ocenjeni projekti, s pridobljenim pravnomočnim gradbenim dovoljenjem za investicijo, ki je predmet vloge.

Upravičeni stroškov omenjenega javnega razpisa so nakup zemljišča, nepremičnine, gradnja, oprema ter druga opredmetena osnovna sredstva; stroški plač; stroški storitev zunanjih izvajalcev ter davek na dodano vrednost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

30 let delovanja Skupnosti občin Slovenije

Skupnost občin Slovenije je obeležila 30 let svojega obstoja. Predsednik Pahor je na slovesnosti nastopil kot slavnostni govornik. Na slavnostnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img