Zaključen je zadnji rok razpisa za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno dnevnim oblikam varstva in začasnim namestitvam za starejše. Na zadnji rok se je skupno prijavilo sedem javnih domov za starejše občane in posebnih socialno varstvenih zavodov. Vsi prijavljeni so izpolnjevali pogoje in merila ter bili izbrani za sofinanciranje.

Štirje projekti v vzhodni Sloveniji

Kot so zapisali na spletni strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se bodo štirje od izbranih projektov izvajali v kohezijski regiji vzhodna Slovenija, trije pa v kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Na zadnjem razpisu so bili izbrani Dom Nine Pokorn Grmovje, Dom starejših občanov Tezno, Dom ob Savinji Celje, Dom upokojencev Ptuj, Obalni dom upokojencev Koper- Casa costiera del pensionato Capodistria, Dom Petra Uzarja Tržič in Dom upokojencev Sežana.

Dom upokojencev Ptuj.

Ministrstvo bo z izvedenim javnim razpisom sicer skupno sofinanciralo 22 projektov, s katerimi bodo zagotovili skupno 29 novih enot. Od tega bo 16 enot namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva, 13 enot pa za izvajanje začasnih namestitev za starejše, so še zapisali na spletni strani.

10 od 18 milijonov vzhodni Sloveniji

Upravičenci bodo skupno prejeli slabih 19 milijonov evrov, od tega jih bo dobrih deset namenjenih kohezijski regiji vzhodna Slovenija, 8,7 milijona pa kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Skupno se bo v vzhodni regiji vzpostavilo sedem enot za izvajanje dnevnih oblik varstva in osem enot za izvajanje začasnih namestitev. V zahodni regiji pa se bo za izvajanje dnevnih oblik varstva vzpostavilo devet enot, pet pa za izvajanje začasnih namestitev za starejše.

Projekti bodo po zagotovilih ministrstva izvedeni najkasneje do konca leta 2022 in bodo skupno zagotovili 218 mest v enotah za izvajanje dnevnih oblik varstva in 178 mest v enotah za izvajanje začasnih namestitev za starejše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj