spot_img

Sredstev za gradnjo čistilne naprave še ni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Poljčane se že dalj časa soočajo s problematiko odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Po zagotovilih župana Stanislava Kovačiča je občina že uredila vso potrebno dokumentacijo za gradnjo kanalizacijskega sistema in centralne čistilne naprave, a zatika se pri denarju. Projekta vrednega sicer nekaj več kot 7 milijonov evrov iz lastnega proračuna niti približno ne morejo pokriti.

Občina Poljčane si že dalj časa prizadeva za gradnjo kanalizacijskega sistema in centralne čistilne naprave. Za ta projekt so že pred dvema letoma pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje, a je projekt, zaradi pomanjkanja finančnih sredstev zastal.

Po zagotovilih župana Stanislava Kovačiča je občina Poljčane že pridobila tudi vsa okoljska dovoljenja s strani Agencije republike Slovenije za okolje, poleg tega pa so uredili tudi služnostne pravice s številnimi občani.

Projekt bi sicer bil izvedljiv z dolgoročnim kreditom na 25 let, kar pa predstavlja preveliko tveganje. Republika Slovenija se je sicer zavezala, da bo uredila komunalne problematike pod 2000 populacijskimi enotami, a zaveza še zdaleč ni v celoti izpolnjena.

Župan še sicer poudarja, da se je glede projekta kanalizacije in čistilne naprave obrnil na ministrstvo za okolje in prostor, a odgovora še do danes ni prejel.

Za gradnjo čistilne naprave in ureditev kanalizacijskega sistema v dolžini 25 kilometrov bi po finančni projekciji letos potrebovali 2 milijona evrov, leta 2022 še 4,4 milijone, v letu 2023 pa še dodaten milijon evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img