Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je z izvajalcem Lesnina MG del podpisala pogodbo za obnovo, rekonstrukcijo in selitev v prostore nekdanje šole Ivana Cankarja v Cankarjevi ulici. Šola z več kot 600 dijaki bo tako rešila prostorsko stisko in dobila sodoben izobraževalni center. Sredstev za izvedbo naložbe bo zagotovilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Po slabem desetletju administrativnih usklajevanj in čakanja se končno pričenja projekt posodobitve Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Preselili jo bodo namreč v prostore nekdanje šole Ivana Cankarja, kjer sicer del izobraževalnega procesa že izvajajo. Ker pa gre za dotrajano stavbo, bo jo potrebno energetsko sanirati in ji dodati prizidek.

Pogodba, ki vključuje obnovitvena dela v vrednosti 8.124.613,24 € z DDV, odpira nove možnosti za  šolo in kakovostne pogoje za pridobivanje formalne izobrazbe

Ker gre za spomeniško zaščiten objekt, bodo pri obnovi upoštevane smernice Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Projekt pa bo izveden v dveh fazah.

Prostori šole bodo obsegali okoli 5.000 kvadratnih metrov učilnic in sodobno opremljenih prostorov, ki jih dijaki potrebujejo pri praktičnem izobraževanju.

Obnova bi naj po začetnih ocenah trajala 18 mesecev.  Prvo selitev v nove prostore pa naj bi izvedli 1. septembra prihodnje leto. Drugi del selitve, ko bodo opremili še kuhinjo, kar bo vrednost celotne naložbe povečalo na več kot 10 milijonov evrov, pa bodo predvidoma izvedli leta 2023. Ob tem bo obnova prinesla tudi učinkovitejšo organizacijo pouka na eni lokaciji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj