spot_img

Srečanje Boruta Pahorja in Zorana Milanovića na Ptuju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predsednik Borut Pahor je na Ptuju gostil hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. Na priložnostnem srečanju sta govorila o spopadanju z epidemijo in pomenu usklajenega delovanja pri odpravi omejevalnih ukrepov in reševanju gospodarske in socialne krize.

Predsednika sta se dotaknila tudi pomena sprave za spoštovanje zgodovine in ustvarjanje lepše prihodnosti. Zoran Milanović je pred srečanjem položil venec k spominskemu znamenju v Spominskem parku Dobrava pri Mariboru, Pahor pa je položil venec k spominskemu znamenju na Poljani, kjer se je 15. maja pred 75 leti z zadnjimi boji končala druga svetovna vojna.

Predsednika sta govorila tudi o možnosti novega vala ilegalnih migracij po koncu epidemije koronavirusa.
Virus covid-19 pa bo zagotovo vplival na potek turistične sezone na Hrvaškem, ki je ena najpomembnejših dejavnosti v državi.

Slovenska vlada je na dopisni seji preklicala epidemijo nalezljive bolezni COVID-19, ki je v državi trajala dobra dva meseca in bo v njej povzročila posledice na vseh področjih.

Šlo je torej za drugo srečanje, odkar je Milanović po zmagi na volitvah 18. februarja prevzel položaj. Prvič sta se srečala 27. februarja na delovnem kosilu na Otočcu, ki je bil tudi prvi obisk Milanovića kot novega hrvaškega predsednika v tujini. Zelo pomembno pa je, da sta državi v dobrih sosedskih odnosih in to predvsem za skupno dobro.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img