Na današnji, ponovno spletni novinarski konferenci, so predstavili »Strategijo razvoja Pohorja«, ki je tako prvi strateški dokument, ki pokriva širok spekter izzivov ter ima podporo 28 partnerjev na celotnem območje Pohorja. Njena vrednost bo tolikšna, kolikor bo v prihodnosti zastavljenih ciljev in predvsem uresničenih projektov.

Poudarek na tem, da je Pohorje privlačno tako za turiste kot za prebivalce vseh občin, ki mejijo na Pohorje. Partnerji in podporniki strateškega dokumenta so si postavili 3 ključne cilje: želijo, da Pohorje postane mednarodno priznana zelena destinacija, prijazna za bivanje in delo ter zelena oaza.

Na spletni novinarski konferenci je bil prisoten tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki pravi, da je povezovanje in sodelovanje 19 občin, skupaj 28 partnerjev revolucionarno in zagotovo Pohorje uvršča na zemljevid državnih interesov. Ob koncu pa vsi sodelujoči dodajajo, da si v prvi vrsti želijo, da na Pohorje vrnejo predvsem ljudi, ki bodo na Pohorju želeli živeti, delati in ustvarjati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj