Občinski svetniki občine Slovenska Bistrica so na zadnji seji sprejeli Odlok o javnih površinah, ki ga občina doslej še ni imela. Odlok zajema praktično vse vrste javnih površin in uredb za njihovo urejanje, vzdrževanje in varovanje.

Ob tem se mnogi občani sprašujejo kaj bo to posameznim krajevnim skupnostim oz. celotni občini Slovenska Bistrica sploh prineslo.

Glede na prečiščeno besedilo iz prve obravnave je občinski svetnik Modest Motaln z vrst SLS vložil amandma. Motaln je namreč mnenja da lahko upravljavec Komunala Slovenska Bistrica učinkoviteje upravlja z javnimi površinami. Ob tem pa potrebuje natančno definirane smernice za svoje delovanje, s čimer se strinja tudi župan občine Ivan Žagar.

Cilj take ureditve je, da se upravljavcu omogoči na javnih površinah vzpostaviti red in na njih zagotavljati primeren in čim bolj poenoten estetski videz, hkrati pa ohranjati in negovati avtohtono oz. trajnostno naravnano urejanje javnih površin.
Občinski svetniki so sicer po skrajšanem postopku sprejeli tudi Odlok o spremembi in dopolnitvi delovanja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj