spot_img

Sprejet je četrti rebalans občinskega proračuna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svetniki Mestne občine Ptuj so na 29. Redni seji sprejeli četrti rebalans proračuna za letošnje leto. Slednji se, zaradi zakasnitve določenih projektov, na odhodkovni strani znižuje za slabe 4 milijone evrov. Seja je sicer potekala brez večjih pretresov, saj so svetniki potrdili vse načrtovane točke dnevnega reda, bo pa verjetno veliko bolj burna naslednja, na kateri je predvideno sprejemanje proračuna za leto 2022.

Ptujski mestni svet je na današnji seji med drugim potrdil še četrti rebalans letošnjega proračuna, s katerim je zaradi prenosa nekaterih investicijskih sredstev v leto 2022 njegovo višino oklestil še za dodatno desetino. Proračun za leto 2021 tako po novem znaša 33,4 milijona evrov, kar je za 3,9 milijona manj kot v doslej veljavnem dokumentu.

Hkrati pa rebalans predvideva tudi dodatnih 280.000 evrov za gradnjo prizidka in rekonstrukcijo ter energetsko sanacijo Osnovne šole Mladika, še 25.000 evrov za vzdrževanje osnovnih šol, 40.000 evrov za pomoč družinam na domu, 65.000 evrov za vzdrževanje cestne infrastrukture ter po 30.000 evrov za lokalne in krajevne ceste.

Po zagotovilih županje Nuške Gajšek se spremenjena dinamika izvedbenih del načrtuje tudi v sklopu rekonstrukcije Slovenskogoriške ceste. Aktualna mestna oblast pa je realizirala veliko večino zastavljenih projektov in investicij za letošnje obdobje.

Prvotni ptujski proračun, sprejet pred koncem lanskega leta, je znašal 36 milijonov evrov, a so ga z junijskim rebalansom dvignili na 37,3 milijona evrov, medtem ko so februarja in septembra spremenili samo višino zadolževanja. Od sedaj veljavni proračun predvideva 27,5 milijona evrov prihodkov in 32,8 milijona evrov odhodkov, primanjkljaj pa bodo pokrivali z najetimi posojili.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img