Sprejem za maturante, ki so na maturi 2021 dosegli vse možne točke

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta na Brdu pri Kranju gostila sprejem za maturantke in maturante, ki so na maturi 2021 dosegli vse možne točke.

Koliko je matururantov in maturantk s vsemi doseženimi točkami?

Maturantov in maturantk, ki so na poklicni, splošni ali mednarodni maturi 2021 dosegli vse možne točke, je bilo letos 210, od tega 133 deklet in 77 fantov.  12 maturantk in maturantov z vsemi točkami na mednarodni maturi, prihajajo z Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Kranj in II. gimnazije Maribor. 18 jih je doseglo vse možne točke na splošni maturi in prihajajo z 9 gimnazij, 180 pa jih je vse možne točke doseglo na poklicni maturi. Ti maturanti prihajajo iz 58 srednjih šol.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je maturantkam in maturantom, ki so dosegli vse možne točke, najprej ponovno čestitala za njihov izjemen uspeh in jim dejala, da je nanje izjemno ponosna, saj “do znanja in z njim povezanega uspeha vodi ena od najbolj zahtevnih poti. Poti odrekanj, neprespanih noči, izpuščenih priložnosti za druženja, dvomov… Pa vendar poti, ki se s predano zdravo mero učne discipline in truda, z razumnim tehtanjem osebnih dobitkov in izgub, konča na najboljši možni način. Z več, z novimi znanji. Z rezultati, zaradi katerih smo danes skupaj,” je najboljše maturantke in maturante nagovorila ministrica.

“Pred vsemi vami je zanimiva življenjska pot. Kamorkoli vas bo zanesla, ne pozabite ostati zvesti sebi, svojemu razumu in srcu. Drznite si, tvegajte, bodite pogumni, tudi ko boste odšli po nova znanja, izkušnje, prijateljstva v tujino, kasneje na prva delovna mesta. Pomagajte drug drugemu,  sodelujte, spoštujte vse, ki vas vodijo in podpirajo na vaših poteh znanja. Učitelje, profesorje. Starše. Prijatelje in partnerje, ki razumejo. Vaš uspeh je vedno tudi njihov. Tako kot je vaš uspeh uspeh naše celotne družbe. Ogledalo starega reka, da kolikor znamo, toliko veljamo,” je poudarila ministrica ter se ob koncu zahvalila tudi učiteljicam in učiteljem ter profesoricam in profesorjem, za njihovo podporo in prispevek k uspehu letošnjih izjemnih maturantk in maturantov.

Zbrane na sprejemu je v imenu maturantk in maturantov nagovorila maturantka Lara Račnik, ki je izjemen uspeh dosegla na poklicni maturi in je obiskovala Gimnazijo in srednjo kemijsko šolo Ruše.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:05

Pesnica je žagala pozno v noč

Občina Pesnica veliko pozornosti nameni svojim občanom. Tako so jim tudi letos priredili koncert, s katerim so se zahvalili vsem ženam in materam ter...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content