spot_img

Športni sprehod po Bobekovi trim stezi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V lanskem letu so v občini Šentilj postavili Bobekovo trim stezo na Brlogi, ki je postala priljubljena točka marsikaterega občana. Na trim stezi so poleg telovadnih orodij tudi table z navodili za vaje.

Tokrat so povabili sooblikovalca trime steze, profesorja športne vzgoje Saša Zemljiča, da je v živo predstavil vaje na orodjih, razložil pomen vaj za telo ter razložil pravilen način izvajanja vaj.

Izredno lepa lokacija steze, ki ni predolga, ni pretežka, vsakdo z osnovno gibalno sposobnostjo pa jo prehodi v 30 minutah. Na koncu poti se odpre razgled pri kapelici.

Bobekova steza ima svojo posebnost, zgodbo o Bobeku, možakarju, ki je živel po principu današnjih skvoterjev, le da ni bil urbani – mestni skvoter, temveč ruralni. Zasedel je podzemno jamo pod vrhom hriba in si v njej uredil bivališče. Na koncu poti je na ogled “obnovljena” Bobekova jama, v kateri je možakar živel.

Zgodbe o Bobeku še dandanašnji krožijo med domačini. Bobek je na območju Šentilja, Pesnice, Ceršaka, Selnice ob Muri, Sladkega Vrha in drugih okoliških krajev na kmetijah pomagal pri domačih opravilih. Najraje je “sekal hosto”, vejevje za podkuriti. Delal je za hrano in pijačo. Lokalnim oblastem pa njegov neodvisen način življenja ni ustrezal in so ga izgnali iz domovanja, jame pod kapelico globoko v gozdu nad Brlogo za Šentiljem. Njegovo gozdno jamsko bivanje se je končalo leta 1962.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img