Nekoliko v senci referenduma proti preimenovanju Titove ceste v Radencih so bili zaključeni tudi nekateri projekti, ki si jih je za letos zadala ekipa župana Romana Leljaka. Občani in obiskovalci lahko v osrednjem parku že odigrajo partijo mini golfa, novo podobo ima tudi športni park v Radencih. Ob tem še naprej potekajo postopki pri uresničevanju ambicioznega projekta Parka vodnih doživetij.

Nedavno je bilo v osrednjem parku v Radencih uporabi predano sodobno igrišče za minigolf, ki je samo eden od korakov k postopni oživitvi parka. Temu se obetajo nova podoba, nove vsebine in novo življenje. Dolgoletnega črnega madeža Radencev se je občina lotila takoj, ko je pridobila lastništvo nad parkom

Park je v last občine prišel šele letos in občini odprl pot do prenove parka. Del te prenove je tudi že omenjeno igrišče za minigolf, še veliko večje spremembe pa prinaša načrtovani park vodnih doživetij, ki naj bi bil edinstven v svetu. Vrednost načrtovane investicije je skoraj 5 milijonov evrov.

Obnavljalo se je tudi na drugem koncu občine. Sodobnejšo podobo je dobil tudi ŠRC Slatina, ki postaja športni center, ki se ga ne bi sramovale niti večje občine. Z omenjeno investicijo želijo Radenci postati destinacija športnega turizma, ki bi športnim kolektivom iz Slovenije in tujine ponujala vse potrebne storitve za kvalitetno pripravo športnikov.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here