Športni objekti potrebujejo 2 milijona evrov

0
16

Ko so mariborski mestni svetniki maja potrdili slab in pomanjkljiv sanacijski načrt Športnih objektov Maribor (ŠOM), so direktorju Tadeju Mežnarju naložili, da program dopolni z akcijskim načrtom trženja in možnostjo sanacije brez poroštva občine za kredit. Slabih pet mesecev kasneje je Mežnar znova prišel na sejo mestnega sveta, tokrat s poročilom o poslovanju ŠOM za prvih šest mesecev 2020, ki je med mestnimi svetniki povzročilo burno razpravo.

Pri Športnih objektih Maribor navajajo da naj bi bila predvsem posledica poplačila dolga iz preteklih let in omejenega poslovanja zaradi novega koronavirusa. “V kolikor bi lahko normalno poslovali, bi bili v pozitivni ničli. Kljub covidu-19 smo poslovali bolje kot prejšnje leto,” je dejal direktor Tadej Mežnar.

Poslovno poročilo zavoda Športni objekti Maribor, ki je zaradi izgube v postopku sanacije, burijo tudi notranja nesoglasja. Z izgubo posluje tudi letos, kljub polmilijonski občinski epidemijski pomoči. Direktor Tadej Mežnar: sicer pravi , da se sanacija izvaja, poslovanje izboljšuje, a pozitivnih rezultatov za enkrat še ni.

Na včerajšnji seji mu je oporekal tudi mestni svetnik Milan Mikl, ki je povedal, da sicer so privarčevali na materialnih stroških, kar pa je povsem v skladu z logiko, saj je bilo poročilo zabeleženo  do 30. 6., od marca pa smo imeli COVID in objekti so bili zaprti.”

Zavod je trenutno v postopku sanacije, ki med drugim predvideva opustitev lastne računovodske službe. Zaenkrat so zmanjšali število zaposlenih le za dve osebi – ena je sama dala odpoved, druga je bila odpuščena, a to po besedah Mežnarja “ni povezano z poslovno reorganizacijo dela”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here