V Mariboru se v šport v zadnjih letih ni veliko vlagalo, kar se odraža na trenutnem stanju športne infrastrukture v mestu. Obnova zahodne tribune Ljudskega vrta je trenutno edini projekt v nastajanju. Zato se je Mestna občina Maribor odločila sanirati dotrajano dvorano Tabor, za katero bo prejela tudi državna sredstva. Poleg tega pa bo potrebno urediti tudi atletski stadion na Poljanah za potrebe uspešne izvedbe Olimpijskega festivala evropske mladine 2023.

Športna infrastruktura v Mariboru niti približno ni na zavidljivi ravni. Z izjemo prenove zahodne tribune Ljudskega vrta se na tem področju dolgo let ni dogajalo praktično nič. Kljub vsemu pa se stvari premikajo na bolje, saj je država obljubila sofinancerski del sredstev za prenovo Dvorane Tabor.

V načrtih za bližnjo prihodnost pa je tudi sanacija atletskega stadiona na Poljanah s pripadajočo tribuno za gledalce.

Poleg omenjenih dveh projektov in obnove zahodne tribune bo MO Maribor bojda lahko uspešno izpeljala Olimpijski festival Evropske mladine 2023, kjer bo Tekmovalo  1872 športnikov iz 79 držav starih od 15 do 18 let.

Uspešna izpeljava olimpijskega festivala evropske mladine pa Mariboru lahko prinese tudi dobre mednarodne reference za prihodnost in to ne samo na športnem področju.

Dogodek bo v Mariboru potekal med 22. in 30. julijem 2023, v tem času pa bo Maribor veljal za nekako prestolnico športa v Evropi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj