spot_img

Sporno financiranje mestnih četrti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestno občino Maribor sestavlja 11 mestnih četrti in 6 krajevnih skupnosti, ki pa nikakor niso razvite enakomerno. Posledica tega je neuravnoteženo financiranje mariborske občine, ki večino sredstev nameni za urejevanje ožjega centra mesta, med tem ko so okoliške lokalne skupnosti finančno izrazito podhranjene. Vse to se že odraža tudi na stanju osnovne infrastrukture, ki je v določenih predelih mesta pod vsakršnimi standardi.

Številne MČ in KS V MO Maribor so kritične do nezadostnih vlaganj v osnovno infrastrukturo, predvsem cestna je v določenih predelih v katastrofalnem stanju. Ob tem se še vedno ni začela celovita zamenjava javne razsvetljave.

Določeni projekti bi morali biti sofinancirani s strani državnih institucij, a so kot izpostavlja Jurišič niso realizirali. Prenizko financiranje pa se vleče že kar nekaj let in po Jurišičevih ocenah znaša približno 25 milijonov na leto.

Ena izmed bolj investicijsko podhranjenih lokalnih skupnosti je Krajevna skupnost Razvanje, kjer je na javno kanalizacijo priključenih le okoli 50% gospodinjstev. Vodstvo Mestne občine Maribor je sicer zagotovilo financiranje za širitev kanalizacijskega omrežja, a se projekt še do danes ni pričel.

Jurišič še dodaja, da vlaganje v ožji center mesta podpira, vendar ne na račun okoliških predelov mesta. Razdelitev občinskega denarja bi namreč moralo biti bolj uravnoteženo za celovit razvoj mesta.

- Oglas - spot_img

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img