Ptujska splošna bolnišnica je lansko leto zaključila s 3,5 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki, potem ko je ustvarila 38,5 milijona evrov prihodkov in imela za skoraj 35 milijonov evrov stroškov. Z letnim poročilom za leto 2020 se je v četrtek seznanil svet zavoda, direktorica Anica Užmah pa je povedala, da je rezultat nad načrti.

Prioriteta je višja realizacija delovnih programov

Kot je pojasnila Užmahova, so posebno pozornost namenjali čim višji realizaciji delovnih programov, kar je ena od osnov za dobro finančno poslovanje, vendar je epidemija te načrte dodobra pokvarila. So pa zato po njenih besedah uresničili več drugih ciljev iz letnega načrta.

Med drugim so uresničili več investicij, kot so jih načrtovali, predvsem tistih, ki so bile posledica epidemije, medtem ko nekaterih prav zaradi omenjenih objektivnih razlogov niso mogli realizirati.

No photo description available.
V ptujski bolnišnici so se v času epidemije soočali z resno kadrovsko stisko.

Epidemija vplivala tudi na zaposlovanje 

Ob tem so aktualne zdravstvene razmere vplivale tudi na zaposlovanje in izvajanje kadrovske politike, saj so bili predvsem v prvi polovici leta na tem področju precej zadržani, ker je bil finančni načrt zaradi razglašene epidemije sprejet pozneje kot običajno.

Ko je bil dokončno potrjen, so se lotili tudi kadrovskega področja, tako da je bilo na zadnji dan lanskega leta pri njih zaposlenih 542 ljudi, skupaj s pripravniki in specializanti, kar malenkost odstopa od načrtov, ki so predvidevali 545 zaposlenih. Razlog za to je, kot je poudarila Užmahova, zlasti pomanjkanje zdravnikov specialistov, ki jih ne uspejo najti, pa tudi odhod nekaj delavcev zdravstvene nege.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj