Soseska Novo Pobrežje

V Mariboru bo Stanovanjski sklad RS zgradil sosesko Novo Pobrežje. Zanjo je začet postopek priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta za do 450 stanovanj na Ulici Veljka Vlahoviča. Gradnja stanovanj se bo predvidoma začela v letu 2022.

Stanovanjski sklad RS ima namen Na vzhodnem delu Maribora, na desnem bregu Drave oz. območju Ulice Veljka Vlahoviča graditi najemna stanovanja v skladu s svojo dejavnostjo.


Stanovanjski sklad RS načrtuje na zemljišču velikosti 4,37 hektara gradnjo sodobnih večstanovanjskih blokov, s po štirimi oz. petimi etažami, vključno s pritličjem.  Načrtujemo do 450 stanovanj v velikosti od 45 do 91 kvadratnih metrov.

Parkiranje za stanovalce je predvideno v podzemnih garažah pod objekti. Parkiranje za poslovni program in obiskovalce bo na terenu. Zemljišče pa bodo razvijali postopoma v dveh samostojnih fazah.

V sklopu stanovanjske soseske je predvidena tudi umestitev dveh stanovanjskih stolpičev s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji. V delu pritličjih objektov so predvideni dnevni centri aktivnosti za starejše, prostor za mladinski center, krajevna knjižnica ter manjši javni program ob Cesti Veljka Vlahoviča. Pred javnim parterjem ob Puhovi ulici bo organiziran manjši trg, saj znotraj naselja zasnova omogoča odprte prostore kot so zelenice, nasadi, igrišča in urbani vrtovi, ki bodo namenjeni predvsem stanovalcem naselja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj