Med hrvaško poletno turistično sezono je pričakovati več kot 180 letalskih povezav, večinoma iz Velike Britanije, Nemčije, Francije in Poljske, je napovedala Hrvaška turistična skupnost (HTZ). Največ povezav bo z evropskimi mesti, a bodo letala različnih letalskih družb povezovala Hrvaško tudi z ZDA in nekaterimi drugimi državami.

Številne letalske družbe so napovedale letalske povezave s Hrvaško na podlagi turističnega povpraševanja in interesa, ki je zelo izražen na mnogih hrvaških turističnih trgih, je povedal direktor HTZ Kristjan Staničić.

Želijo si gostov iz Združenega kraljestva, Nemčije, pa tudi iz ZDA in Katarja

Britanske letalske družbe, kot so Rynair, British Airways, EasyJet in Jet2.com, napovedujejo številne povezave mest v Združenem kraljestvu s Hrvaško. Poleg Londona, Liverpoola in Manchestra bodo večinoma v mesta ob hrvaški obali leteli tudi iz Edinburgha, Newcastla, Glasgowa, Belfasta, Bristola, Leedsa in Birminghama, so zapisali v sredinem sporočilu za javnost HTZ.

Tudi Nemčijo in Hrvaško bo povezovalo več letalskih družb, med drugimi Lufthansa, Eurowings in Condor. Zagreb, Zadar, Split in Reko bodo povezali z letališči v Berlinu, Münchnu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Dortmundu, Kölnu in Karlsruheju. Med Francijo in Hrvaško bodo letele družbe Air France, Transavia, Ryanair in Volotea, med Poljsko in Hrvaško pa LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair in Buzz, so še napovedali.

Hrvaška letališča bodo povezana s številnimi državami članicami EU, pa tudi s Švico, ZDA, Rusijo, Ukrajino, Izraelom, Katarjem in drugimi. Prav tako so izpostavili, da bo številne sezonske letalske povezave vzpostavil tudi hrvaški letalski prevoznik Croatia Airlines.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj