ŠOS v razpravi z odgovornimi o vračanju študentov na fakultete

0
31

Predstavniki treh ministrstev, NIJZ in strokovne skupine za covid-19 bodo na današnjem virtualnem sestanku s predstavniki ŠOS razpravljali o položaju študentov v času epidemije in njihovem vračanju na fakultete. V ŠOS si bodo pri tem zavzeli za čim prejšnje sproščanje ukrepov na visokošolskih zavodih in normalizacijo študija.

Študentje v razpravi z odločevalci različnih področij

Kot je v četrtek povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec bodo na sestanku s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) poleg nje sodelovali še minister za zdravje Janez Poklukar, minister za delo Janez Cigler Kralj, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek in vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Na srečanju nameravajo predstavnikom študentov predstaviti svoje videnje morebitnega vračanja študentov v predavalnice in prisluhniti njihovim argumentom. Vračanje študentov je sicer po besedah ministrice ena od prioritet, a si želijo, da poteka varno.

Duševne stiske med študenti vse večje

Kot so v četrtek povedali v ŠOS, bodo poleg sproščanja ukrepov za visokošolske zavode na sestanku zagovarjali povečan obseg dejavnosti na področju nudenja pomoči študentom v duševnih ali psihosocialnih stiskah. Nekatere raziskave so namreč pokazale, da je psihološki položaj študentov v epidemiji vse slabši.

Želijo si tudi, da bi odgovorni upoštevali njihove predloge za naslednje pakete ukrepbov, ki bi izboljšali materialni in socialni položaj študentov. Med drugim predlagajo nadomestilo za izpad dohodka iz naslova študentskega dela ter subvencije za bivanje na trgu pri zasebnikih in nakup potrebne informacijsko-komunikacijske opreme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here