spot_img

Solidarnostna sredstva za Zvezo prijateljev mladine Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je lani ustanovila Proračunski sklad, katerega glavni namen je zagotavljanje humanitarne pomoči prebivalcem Mestne občine Maribor ter pospeševanje razvoja in izboljšanje pogojev za razvoj gospodarskih, negospodarskih in humanitarnih dejavnosti v Mestni občini Maribor. Letos bo občina s sredstvi solidarnostnega sklada podprla tudi program Zveze prijateljev mladine Maribor.

V proračunskem skladu Mestne občine Maribor za pomoč in razvoj se je doslej zbralo nekaj več kot 45.000 evrov. Na občini so letos raziskali, katera so tista področja, kjer bi lahko dodatna sredstva učinkovito pomagala pri preprečevanju največjih stisk.
Na junijski razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programov za preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikov so sicer prejeli sedem vlog.

Zveza prijateljev mladine Maribor izvaja številne programe, v katerih so nenehno stiku z otroki in mladostniki. Na ta način najbolj vedo, kakšne stiske se pojavljajo pri najranljivejših članih družbe. Zveza prijateljev mladine je na razpisu prepričala s programom Ti to zmoreš.

Program je laičen, vendar ga bodo izvajali mentorji in prostovoljci, ki bodo predhodno ustrezno usposobljeni. Iz Mestne občine Maribor ob tem še naprej vabijo donatorje, da po svojih najboljših močeh donirajo v proračunski sklad.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img