spot_img

Solidarnostna sredstva za Zvezo prijateljev mladine Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je lani ustanovila Proračunski sklad, katerega glavni namen je zagotavljanje humanitarne pomoči prebivalcem Mestne občine Maribor ter pospeševanje razvoja in izboljšanje pogojev za razvoj gospodarskih, negospodarskih in humanitarnih dejavnosti v Mestni občini Maribor. Letos bo občina s sredstvi solidarnostnega sklada podprla tudi program Zveze prijateljev mladine Maribor.

V proračunskem skladu Mestne občine Maribor za pomoč in razvoj se je doslej zbralo nekaj več kot 45.000 evrov. Na občini so letos raziskali, katera so tista področja, kjer bi lahko dodatna sredstva učinkovito pomagala pri preprečevanju največjih stisk.
Na junijski razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programov za preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikov so sicer prejeli sedem vlog.

Zveza prijateljev mladine Maribor izvaja številne programe, v katerih so nenehno stiku z otroki in mladostniki. Na ta način najbolj vedo, kakšne stiske se pojavljajo pri najranljivejših članih družbe. Zveza prijateljev mladine je na razpisu prepričala s programom Ti to zmoreš.

Program je laičen, vendar ga bodo izvajali mentorji in prostovoljci, ki bodo predhodno ustrezno usposobljeni. Iz Mestne občine Maribor ob tem še naprej vabijo donatorje, da po svojih najboljših močeh donirajo v proračunski sklad.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img