spot_img

Šole zaenkrat ostajajo odprte

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V šole so se po jesenskih počitnicah vrnili osnovnošolci. V osnovnih šolah sicer večjih težav z novimi okužbami ne beležijo, a ob tem ravnatelji svarijo k doslednem upoštevanju zaščitnih ukrepov. Vse v želji po ohranitvi pouka v učilnicah, so uvedli tudi dvakrat tedensko samotestiranje od prvega do devetega razreda. Zaposlene pa skrbi predvsem morebitno ponovno zapiranje vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Učenci osnovnih šol so se po t.i. krompirjevih počitnicah vrnili v šolske klopi. Večjih pretresov z novimi okužbami ni zaznati, kljub temu pa so še vedno veljavi vsem dobro znani splošni epidemiološki ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa.

Učenci so se po dobrem tednu počitnic v šole vrnili v rahlo spremenjenih pogojih. V šolstvu bo samotestiranje učencev odslej potekalo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah. Kako so to sprejeli učenci in kako njihovi starši?

Po besedah ravnateljice OŠ Borcev za Severno mejo Maribor je bilo v zadnjem času nekaj nasprotovanj staršev v zvezi z epidemiološkimi ukrepi v prostorih šole.

Samotestiranje za učence ostaja neobvezno, priporočilo pa po novem velja za učence vseh razredov, torej od prvega razreda. Ob predvidenem pogostejšem testiranju so na ministrstvu pripravili protokol, po katerem so učenci upravičeni do več testov kot doslej. Bi se morali poslužiti podobnih ukrepov kot v tujini?

Glede na vse slabšo epidemiološko sliko se že poraja vprašanje kako bo pouk potekal v nadaljevanju šolskega leta. Šole za enkrat še niso prejele smernic za organizacijo pedagoškega procesa ob ponovnem zaprtju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img