Šola dobiva novo podobo

0
21

V slovenskogoriški občini Cerkvenjak je letošnje leto zelo investicijsko naravnano, saj občina za naložbe namenja več kot milijon evrov. Največja med njimi je energetska sanacija tamkajšnje osnovne šole, ki bo končana do začetka novega šolskega leta.
V Cerkvenjaku so v 1. fazi energetske sanacije osnovne šole že zamenjali energent in tako optimizirali strošek ogrevanja.

V mesecu maju, juniju, juliju in avgustu 2021 se bodo opravljala gradbeno adaptacijska dela na objektu matične šole v Cerkvenjaku. Investicija je ocenjena na več kot 600.000 evrov, od tega nekaj denarja dobijo tudi iz državnega proračuna.
Objekt, ki je bil v preteklosti trikrat dograjen čakajo lepši časi. Do naslednjega šolskega leta bodo učenci osnovne šole Cerkvenjak-Vitomarci pridobili ne le varčnejšo, ampak tudi lepšo in prostorsko razširjeno stavbo.

V občini Cerkvenjak je vrtec polno zaseden, v tem šolskem letu ga obiskuje 108 otrok, zato sta ureditev mansarde v šoli in energetska sanacija stavbe pomembni tudi z vidika zagotavljanja boljših možnosti za razvoj otrok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here