spot_img

Šola bo, a še ne vedo kakšna in koliko bo stala

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Izredna seja občinskega sveta Občine Starše je po precej pestrem dogajanju v zadnjih tednih pritegnila veliko pozornosti. Kako tudi ne, ko pa se je na dnevnem redu znova znašla točka o novi podružnični šoli v Marjeti, ki je na minulih sejah poskrbela za veliko nezadovoljstva. Župan Bojan Kirbiš se je namreč soočal z očitki, da je projekt veliko predrag, zato je na včerajšnji seji svetnikom ponudil še dve varianti nove podružnične šole. Tretja, ki ne vključuje telovadnice svetnikov ni prepričala, zato pa so potrdili drugo varianto, ki naj bi bila cenejša od sprva predlagane.

Številni pomisleki in ustanovitev gradbenega odbora

Svetniki so varianto 2, pa čeprav brez predvidene cene za izgradnjo, skoraj soglasno potrdili. Glasovanja se je vzdržal samo svetnik SDS Ivan Pišek. Pomislekov glede variante 2 je bilo sicer še nekaj. Denimo kje naj bodo zagotovljene zelene površine, ki jih za nove šolske objekte predpisuje zakon. Varianta 2 le-te predvideva na strehi objekta, kar bi gradnjo gotovo podražilo.

So pa si bili svetniki bolj ali manj enotni o višini sredstev, ki jih lahko zagotovi občina. Brez večjih glavobolov bi potrdili do 2 milijona občinskih sredstev, ostalo naj se zagotovi z državnimi in kohezivnimi sredstvi.

Občinski svet se je strinjal tudi z ustanovitvijo gradbenega odbora, ki bo bdel nad projektom. Takšen odbor je bil tudi želja svetnikov SDS. Projekt ima torej še kar nekaj nejasnosti, nekaj pa je vseeno že jasno. Nove podružnične šole in telovadnice v Marjeti v letu 2020 še ne bo.

Vseeno se zdi, da je nova šola vsaj za pol koraka bližje, kot je bila še pred nekaj tedni. Tega so veseli tudi v vodstvu Osnovne šole Starše. Svetniki so sicer potrdili tudi dvig cene komunalnih storitev in novega člana nadzornega odbora Občine Starše. Sama Kodrina bo zamenjal Denis Topolovec.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img