Občina Podlehnik ima, kljub temu da spada med manj poseljene dele Slovenije, premore pestro kulturno dediščino. V Podlehniku namreč delujejo številna društva, ki skozi leta predstavljajo kraj v pozitivni luči. Najbolj aktivni pa so v folklornem društvu Podlehnik, društvu mladih in kulturnem društvu Podlehnik.

Občina vsako leto objavi javni razpis za sofinanciranje turističnih društev, ki se ukvarjajo s pospeševanjem razvoja turizma v Občini Podlehnik. Še posebej v teh težkih časih in prepovedi vsakršnih kulturnih dogodkov pa vsak finančni prispevek pride še kako prav.

Pomembnejši projekti tega leta v Podlehniku pa zadevajo sanacijo lokalnih cest, ki povezujejo naselja v težje dostopnih višje ležečih krajih. Skupna dolžina javnih poti znaša ca. 61 km, zaradi zahtevnosti terena je preplastitev določenih cest tudi zelo otežena, zato se je občina odločila za strateško in bolj dodelano sanacijo.

Urejevanje infrastrukture je po besedah župana Sebastiana Toplaka prioriteta, ki jim šele za realizacijo sledijo t.i. mehke investicije.

Izrecno se prvič omenja šele leta 1334 kot Castrum Liechteneck. Skozi zgodovino pa je postal središče osrednjega dela Haloz, katerega ustanove so nastale okoli OŠ MARTINA KORESA. v 70.-ih letih preteklega stoletja. Občina pa je v tem času postalo tudi pomembno strateško središče, saj se na tem območju nahaja mednarodni mejni prehod Gruškovje, ki povezuje Slovenijo z Republiko Hrvaško.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj