spot_img

Soba za pobeg na gradu Vurberk

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Na gradu Vurberk pri Dupleku se krepi ponudba za obiskovalce. Poleg gostinske ponudbe, organizacije občasnih koncertov in pustolovskega parka naj bi tam kmalu zaživela soba pobega. Za Sobo pobega Vurberk bo treba odšteti 30.000 evrov, njen namen pa je obiskovalcem skozi igro predstaviti zgodovinska dejstva iz lokalnega okolja.

Otroški Vurko fest

Ob tem načrtujejo še otroški kulturno umetniški festival, ki so ga poimenovali Vurko fest. Prvi Vurko fest z likovnimi delavnicami, tekmovanjem v izdelavi oblek iz papirja in zaključno gledališko predstavo bi radi izvedli že letos. Vsebinsko bo temeljil na pravljici Brede Mulec z naslovom Aleksander in vurberški zmaj, ki izhaja iz legende o vurberškem mladeniču čudežnih moči, pri njegovi izvedbi pa bodo sodelovali otroci obeh osnovnih šol v občini.

Občina mora zagotoviti varnost

Načrtujejo pa tudi obnovo odra in sanitarij na gradu, skupno pa je ocenjen na 40.000 evrov. Potem ko se je pri gradu lani zaradi dotrajanosti delno porušila streha grajske zidanice, je občina s sanacijo podrtega dela uspela preprečiti nadaljnje propadanje objekta, letos pa po besedah župana načrtujejo obnovo še preostalega ostrešja. “Potem bo to še en objekt, ki ga bo mogoče nameniti za kakšno novo turistično dejavnost. Zaenkrat je glede na razpoložljiva sredstva glavni cilj, da se ga naredi varnega, šele potem lahko pristopimo k načrtovanju aktivnosti v njem,” je povedal.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img