So podravske sanje Ljubljani odveč?

0
37

Okrog izgradnje urgentnega centra je veliko polemike. Gre za projekt, ki se že desetletje vleče kot jara kača brez končnega epiloga. Tudi ostali projekti Podravja v očeh države niso prioriteta. Hitra cesta iz Ormoža proti Ptuju, na katero občani čakajo že več kot dve desetletji, je zgolj en primer med številnimi podravskimi naložbami na čakanju.

Ptujska bolnišnica je kolateralna škoda tistih, ki v Podravju ne vidijo potenciala, ki jih Podravje sploh ne zanima, pa čeprav so enakovredni državljanom bližje Ljubljane. Krivdo za zapostavljenost v očeh centralne Ljubljane, bi delno lahko pripisali tudi nepovezanosti regijskih zdravstvenih ustanov, ki vsak na svojem koncu branijo lastne interese, pa čeprav nas na številnih tiskovnih konferencah pozivajo k enotnosti.

Kako močna je volja ljudstva smo uvideli ob zbiranju sredstev za izgradnjo urgentnega centra. Ptujska podjetja, društva in posamezniki so v akciji zbiranja denarja za izgradnjo urgentnega centra na Ptuju zbrali nekaj več kot 331.000 evrov. Še 300.000 evrov je dodalo 19 občin Spodnjega Podravja, a učinka nobenega. Denar se že leta ‘valja’ na računu Taluma in ne koristi ne družbi, še manj bolnišnici.

Po letih čakanja projekt večjega preboja ni dosegel – kljub obljubam številnih ministrov za zdravje – sicer pa, kaj še obljuba v tej državi sploh pomeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here